Gratis hulp als u kwijtschelding van gemeente/Belastingdienst wilt

Krijgt u als inwoner van Almelo een uitkering of loon dat net iets meer is dan de bijstand (check hier de actuele bedragen/minimumloon)? Grote kans dat u dan de belastingen van de gemeente Almelo en het Waterschap niet hoeft te betalen.

Vraag de gemeente dan om die belastingen kwijt te schelden. Wacht hiermee tot u ook de aanslag van het waterschap heeft, dan hoeft u maar 1 keer een aanvraag voor kwijtschelding te doen (en dus maar 1 keer alle papieren aan te leveren)
Doe dit voor 30 april, anders krijgt u een aanmaning.

Vindt u het moeilijk om de nodige papieren hiervoor in te vullen? Almelo Sociaal helpt u gratis. Dat doen we ook als u te veel toeslag van de Belastingdienst ontving en dit te veel is om (snel) terug te betalen. We helpen u dan met aanvragen van kwijtschelding óf een betalingsregeling.

Voor deze belastingen mag u kwijtschelding aanvragen

  • rioolbelasting
  • belasting voor uw afval (afvalstoffenheffing)
  • waterschapsbelasting
  • onroerendezaakbelasting (OZB)
  • te veel ontvangen toeslagen van Belastingdienst

Meer weten over kwijtschelding van de gemeentebelasting of toeslagen?

Kijk op de website van de gemeente Almelo (voor gemeentebelasting). Of op de site van GBLT (voor waterschapsbelastingen) Of maak meteen een afspraak met de vrijwilligers van Almelo Sociaal. Wij hebben veel verstand van kwijtscheldingen en helpen u gratis, dankzij subsidie van de gemeente. O ja, we staan trouwens helemaal los van de gemeente en helpen u dus onafhankelijk en eerlijk. Uw belang staat voorop!

Tip: mocht u brieven van de belastingdienst of de gemeente hebben, neem dan uw inloggegevens en/of DigiD mee.