Ziet u op tegen keukentafelgesprek met gemeente? Wij helpen

mensen samen aan een keukentafel

Hebt u hulp of zorg nodig voor uw kinderen? Of om op uzelf te blijven wonen in Almelo? Vraag via de gemeente dan om geld of hulp vanuit de Wmo, de Wet maatschappelijke ondersteuning. Vindt u het lastig om dit te regelen? Of stelt het u gerust als iemand met u meegaat om dit te regelen? Almelo Sociaal gaat graag met u mee. Gratis.

Zo werkt aanvragen van Wmo

Wmo vraagt u aan via een gesprek met de gemeente Almelo: een keukentafelgesprek. Die tafel? Dat kan net zo goed op het gemeentehuis staan als bij u thuis. Aan die tafel vertelt u iemand van de gemeente waar u tegenaan loopt. En wat u nodig hebt om dit op te lossen. Bijvoorbeeld aanpassingen aan uw huis. Of iemand die af en toe meekijkt met uw kinderen.

Tip: denk alvast na over oplossingen. Zoek hiervoor op internet. Vraag uzelf ook af wat familie, vrienden en buren kunnen doen. En hoe de gemeente, uw huisarts of een zorgorganisatie u kan helpen.

Zo helpen wij u gratis

Graag bereidt een van onze vrijwilligers zo’n keukentafelgesprek met u voor. Ook schuiven we aan bij het gesprek met de gemeente, zodat we kunnen opkomen voor uw belangen. Zo praat u vast een stuk geruster. Dit soort gesprekken hebben onze vrijwilligers heel vaak. Die ervaring komt u goed van pas en onze hulp is bovendien helemaal gratis.