Zorgen over uw kind? Er staat hulp voor u klaar

Woont u in Almelo en ervaart u veel onrust in uw gezin vanwege een kind dat jonger is dan 18? Speelt er misschien een vorm van autisme, een beperking of zijn er opgroeiproblemen? De gemeente Almelo helpt u via de Jeugdwet.

Sommige ouders vinden het moeilijk hiervoor de gemeente in te schakelen. Of lopen met allerlei vragen. Herkent u dat? Vraag dan Almelo Sociaal om gratis mee te kijken voordat u de eventuele stap naar de gemeente zet.

Twijfelt u of uw kind thuishoort op speciaal onderwijs? Of vindt u het lastig hiervoor een plek te regelen? Ga dan naar onze pagina over speciaal onderwijs.

Hoe werkt de gemeente voor uw kind en gezin?

Via de Jeugdwet helpt de gemeente Almelo kinderen. De gemeente geeft advies welke hulp bij uw kind past. Ook bekijkt de gemeente wat u zelf kunt doen om de situatie in uw gezin te verbeteren. Soms krijgt u hiervoor jeugdhulp van een vaste wijkcoach. Deze coach helpt bijvoorbeeld met maken van een plan voor uw hele gezin.

Kom eens praten

Hikt u aan tegen de stappen die hierboven staan? Of wilt u iemand die met u meedenkt vóór u overstapt op hulp van de gemeente? Praat erover tijdens een afspraak of tijdens ons spreekuur. Wij hebben hier veel ervaring mee en delen onze kennis graag met u. Gratis.