Over (de gratis hulp van) Almelo Sociaal

Woont u in Almelo en kunt u zich minder goed redden? Bijvoorbeeld doordat u vastloopt met geld of zorgen? Of omdat brieven van de gemeente of belastingdienst te moeilijk voor u zijn? Speciaal voor u bestaat er Almelo Sociaal.

Alleen oog voor u

Almelo Sociaal is een stichting met vrijwilligers die opkomen voor mensen die zich minder goed kunnen redden in de gemeente Almelo. We werken los van andere organisaties of gemeentes. U krijgt dus altijd eerlijke en onafhankelijke hulp. Met maar één doel voor ogen: uw belang.

Wat doen we precies?

  • Moeilijke brieven en formulieren aan u uitleggen en helpen invullen & versturen
  • Weg wijzen bij geldzorgen
  • Weg wijzen bij vragen over actief oud worden en thuis blijven wonen
  • Weg wijzen bij zorgvragen en Wmo
  • Weg wijzen bij jeugdzorgvragen en speciaal onderwijs

Vertrouwd in Almelo

De vrijwilligers achter Almelo Sociaal hebben veel verstand van bovenstaande onderwerpen. Logisch, want Almelo Sociaal is de koepel waaronder de Adviesraad Sociaal Domein en Team Cliëntondersteuning voor u klaar staan. Ook de ouderenbonden COSBO helpt al sinds 2016 mee onder de vlag van Almelo Sociaal. Volop ervaring dus.

Altijd 100% gratis

Omdat wij alleen uw belang als doel hebben, werken wij 100% gratis. U hoeft zelfs geen moeilijke papieren in te vullen. Of bewijzen mee te nemen dat u ‘recht’ op ons hebt. Als u ons nodig hebt, hoeft u ons alleen om hulp te vragen. Onze hulp is wel mogelijk dankzij subsidie van de gemeente; hierdoor kunnen we onder meer een kantoor en secretariaat betalen. Toch werken we zonder invloed van de gemeente.

Op welke manieren helpen we u?

Dankzij onze samenwerking met de ouderenbonden bieden we ook ruimte aan:
Zomerschool: elke zomervakantie (bijna gratis) leuke activiteiten voor 50-plussers
Seniorenjournaal: maandblad
• Ontspanningsmiddagen: 1x per maand leuke activiteiten

Meer weten? Onze hulp inroepen?

Bel of mail ons om een afspraak te maken.