Geld voor sport, cultuur en les voor uw kind

Hebt u als inwoner van Almelo kinderen onder de 18 jaar? En kunnen zij niet meedoen aan sport, cultuur- of schoolactiviteiten omdat u daarvoor geen geld hebt? Grote kans dat hier een geldpotje voor is. Almelo Sociaal wijst u graag de weg. Bijvoorbeeld naar:

Almelo Doet mee

logo Almelo Doet mee

Almelo Doet mee geeft een vergoeding voor activiteiten voor uw kind. Zoals voor sport, cultuur of les/training. Er geldt een maximum van €150 per jaar per kind. Het geld gaat rechtstreeks naar de club of vereniging. U krijgt het dus niet zelf op uw rekening (naturaregeling).

Wat zijn de voorwaarden?

  • Inkomen van u als ouder is maximaal 115% van de bijstand
  • U als ouder bent 18+
  • U als ouder bent geen student en krijgt geen studie­financiering.

Waar kan ik dit geld aanvragen?

Ga langs bij Almelo Doet Mee, de Rietstraat 143 in Almelo. Haal daar een aanvraagformulier of vraag meteen hulp met invullen van dit formulier.

Meer weten over Almelo Doet Mee?

Ga naar almelodoetmee.nl of bel naar 0546- 54 12 22, op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Jeugdfonds Almelo

logo jeugdfonds almelo

Vanaf 4 jaar mag uw kind één sport doen op kosten van het Jeugdsportfonds (kosten: maximaal € 225). Of meedoen aan één culturele activiteit, zoals muziekles (kosten: maximaal € 450).

Het geld gaat rechtstreeks naar de club of organisatie. U krijgt het dus niet zelf op uw rekening (naturaregeling). Kiest uw kind een sport die meer kost dan € 225? Of een cultuuractiviteit die meer kost dan € 450? Dan betaalt u zelf de meerkosten aan de club of organisatie.

Voor wie (niet)

Deze regeling geldt niet als uw kind op paardrijden wil of gaat vissen of fitness voor 1 persoon (dus zonder groepsles). U mag de regeling aanvragen als u leeft van een minimuminkomen of minder.

Aanvragen?

Vraag de juf of meester van uw kind, de buurtsportcoach, uw schuldhulpverlener of het wijkteam. Zij doen de aanvraag dan samen met u, op de computer. Na de aanvraag kan uw kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stichting Leergeld

logo stichting leergeld

Deze stichting helpt als uw kinderen van 4-18 jaar willen meedoen aan activiteiten binnen of buiten school. Want meedoen op school helpt enorm voor de ontwikkeling van uw kind.

Hoe werkt Stichting Leergeld Almelo?

Een medewerker van de stichting komt na uw aanvraag bij u thuis. Die vraagt waar uw kind nu niet aan kan meedoen en bekijkt hoe de stichting kan helpen.

Voor wie?

Stichting Leergeld is er voor als u een inkomen hebt met de hoogte van de bijstand. Of als u een hoger inkomen hebt en (een tijdje) in geldproblemen zit. Kijk op www.leergeld.nl/almelo of vraag hieronder meteen hulp aan.