Geld voor sport, cultuur en les voor uw kind

Hebt u als inwoner van Almelo kinderen onder de 18 jaar? En kunnen zij niet meedoen aan sport, cultuur- of schoolactiviteiten omdat u daarvoor geen geld hebt? Grote kans dat hier een geldpotje voor is. Almelo Sociaal wijst u graag de weg. Bijvoorbeeld naar:

Almelo Doet mee

logo Almelo Doet mee

Almelo Doet mee geeft een vergoeding voor activiteiten voor uw kind. Zoals voor sport, cultuur of les/training. Er geldt een maximum van €150 per jaar per kind. Het geld gaat rechtstreeks naar de club of vereniging. U krijgt het dus niet zelf op uw rekening (naturaregeling).

Wat zijn de voorwaarden?

  • Inkomen van u als ouder is maximaal 115% van de bijstand
  • U als ouder bent 18+
  • U als ouder bent geen student en krijgt geen studie­financiering.

Waar kan ik dit geld aanvragen?

Ga langs bij Almelo Doet Mee, de Rietstraat 143 in Almelo. Haal daar een aanvraagformulier of vraag meteen hulp met invullen van dit formulier.

Meer weten over Almelo Doet Mee?

Ga naar almelodoetmee.nl of bel naar 0546- 54 12 22, op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Jeugdfonds Almelo

Geen geld voor sport, muziekles of schoolactiviteiten?

Jeugdfonds Almelo is er voor alle kinderen tot en met 20 jaar die opgroeien in gezinnen waar niet genoeg geld is om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.
Schoolreisjes, een laptop, sporten, muziekles of het vieren van een verjaardag. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen.

Ben je een ouder/verzorger met weinig geld? Doe dan een aanvraag. Dit kan heel eenvoudig via onze website of stuur ons een mail.
Ook een intermediair zoals een leerkracht, sportbegeleider, schuldhulpverlener of het wijkteam kan helpen bij het indienen van je aanvraag.


Alle kinderen doen mee, want nu meedoen is straks meetellen!


Stichting Leergeld

logo stichting leergeld

Deze stichting helpt als uw kinderen van 4-18 jaar willen meedoen aan activiteiten binnen of buiten school. Want meedoen op school helpt enorm voor de ontwikkeling van uw kind.

Hoe werkt Stichting Leergeld Almelo?

Een medewerker van de stichting komt na uw aanvraag bij u thuis. Die vraagt waar uw kind nu niet aan kan meedoen en bekijkt hoe de stichting kan helpen.

Voor wie?

Stichting Leergeld is er voor als u een inkomen hebt met de hoogte van de bijstand. Of als u een hoger inkomen hebt en (een tijdje) in geldproblemen zit. Kijk op www.leergeld.nl/almelo of vraag hieronder meteen hulp aan.