Gratis advies als u Wmo wilt aanvragen

Kost het u als Almeloër moeite op uzelf te blijven wonen? Via de gemeente mag u dan om hulp vragen vanuit de Wmo, de Wet maatschappelijke ondersteuning. Of dat nu huishoudelijke hulp is of aanpassingen aan uw huis. Ziet u er tegenop om die hulp via de gemeente te regelen? Of vindt u het prettig dat iemand met u meegaat om dit samen te regelen? Almelo Sociaal staat voor u klaar. Gratis.

Hoe werkt dat, Wmo aanvragen?

Voor een Wmo-aanvraag krijgt u een gesprek met de gemeente. Dat heet een keukentafelgesprek. Dat kan bij u thuis aan de keukentafel zijn. Of bij de gemeente aan tafel. In het gesprek bekijkt de gemeente waardoor het moeilijk lukt om thuis te blijven wonen. En vooral: wat er nodig is om het wél te laten lukken. Binnen 10 dagen krijgt u daarna bericht van de gemeente. Ondertekent u dit bericht? Dan hoort u binnen 2 weken of u hulp krijgt.

Hoe helpen wij gratis met de Wmo?

Sommige mensen zien op tegen het keukentafelgesprek. Weten niet welke vragen ze kunnen verwachten. Of zijn bang ‘verkeerde’ antwoorden te geven. Spelen deze of andere zaken bij u? Dan gaat een van onze vrijwilligers graag met u mee. Wij hebben veel ervaring met deze gesprekken en weten hoe het werkt. Zo kunnen we u al helpen met voorbereiden van het gesprek en u misschien wat geruststellen. Onze hulp hierbij is helemaal gratis.