Hulp bij uw energiekosten 2024

Energie is nog steeds erg duur en gemeenten geven daarom mensen met een lager inkomen een tegemoetkoming. Deze vergoeding noemen we de energietoeslag.

Mensen met een bijstandsuitkering en andere huishoudens die bekend zijn bij de gemeente Almelo, omdat ze bijvoorbeeld bijzondere bijstand of IOA ontvangen van de gemeente, kregen deze compensatie, € 1300 in november 2023.

Heeft u geen bericht gehad, maar mogelijk wel recht op de compensatie? Wanneer uw inkomen lager is dan onderstaande bedragen, dan kunt u tot 31 juni 2024 een aanvraag doen via de website van de gemeente Almelo: www.almelo.nl

21 jaar tot aan  pensioengerechtigde leeftijd:
Alleenstaande of alleenstaande ouder€ 1.386,95 netto  excl. vakantiegeld
Gehuwden€ 1.981,34 netto excl. vakantiegeld
Pensioen gerechtigden:
Alleenstaande of alleenstaande ouder€ 1.547,74 netto excl. vakantiegeld
Gehuwden€ 2.101,70 netto exc. vakantiegeld
Bedragen energietoeslag 2024

Is uw inkomen te hoog?

Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen steun aanvragen bij het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Doe dit vóór 31 maart 2024 op de website www.noodfondsenergie.nl

Weten of u in aanmerking komt? Start met de check op de site van het Noodfonds. Het Noodfonds kijkt hoe hoog uw energierekening is in vergelijking met uw gezamenlijke inkomen. Het maakt niet uit welke energieleverancier u heeft.

Heeft u vorig jaar geen steun gekregen? Het kan zijn dat u dit jaar wel in aanmerking komt.

Wilt u hulp bij het aanvragen?

Almelo Sociaal helpt u gratis. Loop binnen op maandag, dinsdag of vrijdag tussen 9:30 en 11:30 uur aan de Boddenstraat 3 in Almelo.

Wat heeft u nodig voor de aanvraag:

DigiD inloggegevens van u en uw huisgenoten ouder dan 18, een e-mailadres en het klantnummer en de termijnbedragen van uw energieleverancier.