Zorgverzekering: overstappen of niet?

diverse logo's van zorgverzekeraars

Als uw verzekering goed bevalt, waarom zou u dan overstappen? Hier vindt u een aantal redenen.

Vergelijken loont

De dekking veranderde de laatste jaren en u bent ook ouder geworden dan toen u de verzekering afsloot. De zorgvergelijkers op internet geven aan de hand van eenvoudige vragen advies over welke dekking u nodig kunt hebben. Kijk bijvoorbeeld eens bij de consumentenbond, Independer of zorgwijzer.nl.

Collectief of niet

Ouderenbonden, werkgevers en ook sportclubs bieden vaak collectieve verzekeringen aan. Dan sluit u met een groot aantal mensen dezelfde verzekering af. Vorig jaar ging de maximale korting op zo’n collectieve basisverzekering van 10% naar 5%. Het verschil met individuele polissen is hierdoor kleiner. Onze tip: kijk ook op de site van de verzekeraar zelf hoe de dekking en kosten zijn bij een individuele polis.

Heeft u een laag inkomen?

Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente een speciale collectieve zorgverzekering: de gemeentepolis. Of dat voor u beter is? Als u betaalt voor zorg die u niet gebruikt, bent u duurder uit.

Neem bijvoorbeeld de vergoeding van het eigen risico: bij de gemeentepolis is deze meeverzekerd, maar u kunt deze vaak ook in termijnen betalen bij een polis die u zelf afsluit. Verbruikt u niet dit hele bedrag aan zorg? Dan krijgt u het bedrag dat u niet verbruikte in het volgende jaar terug.

Zorgverbruik onder de loep

Onze vrijwilligers weten de weg in zorg(verzekerings)land. Zij kunnen met u meekijken naar uw zorgverbruik van de afgelopen jaren. Zo zien we snel of de polis die u heeft, nog bij uw situatie past.  Op basis hiervan krijgt u persoonlijk advies. U beslist en kiest daarna natuurlijk zelf. Goed om daarbij te weten: onze mensen geven dit advies als vrijwílliger en dus krijgt u altijd 100% eerlijk advies, zonder dat belangen van zorgverzekeraars mee kunnen spelen.

Ik wil hulp

Ziet u door de aanbiedingen van zorgverzekeraars het bos niet meer? Of komt u niet door hun telefonische keuzemenu? Onze vrijwilligers helpen u graag per telefoon of mail. Lukt het niet u op die manier te helpen? Vanwege de coronaregels maken we alleen dán een afspraak op kantoor.