Hulp nodig in coronatijden?

Hebt u geldzorgen vanwege corona? Of krijgt u een keukentafelgesprek met de gemeente over mogelijke zorg aan huis? Almelo Sociaal helpt u gratis. Check hieronder welke hulp er voor u is.

Als u ondernemer bent

Kijk ook hieronder bij ‘als uw baan in de knel komt’ die regelingen kunnen namelijk ook voor u gelden. Redt u zich niet met bovenstaande zaken? Bel ons voor hulp.

Als uw baan in de knel komt door corona

We helpen u graag met overzicht krijgen van wat u nu aan mogelijkheden hebt op het gebied van geldzaken. Als u uw baan kwijtraakte, mag u bijvoorbeeld vragen om geen belasting te hoeven betalen. Dat doet u hier:

Waarschijnlijk mag u ook uitstel van de gemeentebelastingen aanvragen. De spelregels van de gemeente zijn op dit gebied echter nog niet duidelijk. Bel ons voor hulp, ook als u er niet uitkomt met aanvragen van kwijtschelding of verandering van toeslagen via bovenstaande linkjes.

Check verder de informatie van het UWV over onder meer uitkeringen door ontslag of ziekte vanwege corona: UWV informatie rondom corona

Gratis spullen in Almelo

Hebt u niet meer te eten of geen geld voor speelgoed? Heeft uw stoel het begeven? Of zijn uw kleren echt ‘op’? Voor wie dat nodig heeft, is er in Almelo gratis eten, meubels, kleding, speelgoed en meer. Vind hier alle gratis spullen.

Als u (of uw kind) zorg nodig heeft

Wilt u op uzelf blijven wonen? Of hebt u hulp/zorg nodig voor een van uw kinderen? Dan krijgt u een keukentafelgesprek met de gemeente. Vindt u het lastig om die zorg aan te vragen? Of dit gesprek te houden? Almelo Sociaal bereidt het graag telefonisch met u voor.

Afspraak maken om hulp te krijgen

Als u hulp nodig heeft, staan onze vrijwilligers gratis voor u klaar. Maak een afspraak door op onderstaande knop te klikken. Wij houden ons aan de geldende Corona-maatregelen:

  • Wij schudden geen handen, en desinfecteren onze handen bij binnenkomst
  • Wij werken op afspraak, kom niet veel te vroeg
  • Wij vragen u om bij een afspraak uw naam en telefoonnummer in te vullen op een registratielijst, ook vragen we u of u klachten heeft
  • Wij zeggen de afspraak af, indien we klachten hebben. Doet u dat ook
  • Wij dragen een mondkapje bij verplaatsingen in ons pand, dat vragen we ook van u. Tijdens het gesprek zitten we op 1,5 meter afstand, met een scherm ertussen
  • Na de afspraak reinigen wij stoelen/deurkrukken, scherm en tafels
  • U kunt helaas geen gebruik maken van ons toilet

Op deze manier proberen we veilig hulp te bieden.

Spreekuren telefonisch en per mail

Onze inloopspreekuren zijn nu telefonische spreekuren: ma, wo en vr 10-12 u. (0546 45 69 09)

Overal waar u in deze site dus leest ‘kom langs’ of ‘bezoek ons’ nodigen we u in coronatijd uit om ons te bellen.

Ook telefonisch kunnen we veel voor u doen.

Of vul uw telefoonnummer in, en wij bellen u terug tijdens het spreekuur >>