Hulp nodig in coronatijden?

Hebt u geldzorgen vanwege corona? Of krijgt u een keukentafelgesprek met de gemeente over mogelijke zorg aan huis? Almelo Sociaal helpt u gratis. Check hieronder welke hulp er voor u is.

Als uw baan in de knel komt door corona

We helpen u graag met overzicht krijgen van wat u nu aan mogelijkheden hebt op het gebied van geldzaken. Als u uw baan kwijtraakte, mag u bijvoorbeeld vragen om geen belasting te hoeven betalen. Dat doet u hier:

Bel ons voor hulp, ook als u er niet uitkomt met aanvragen van kwijtschelding of verandering van toeslagen via bovenstaande linkjes.

Als u ondernemer bent

Kijk ook hieronder bij ‘als uw baan in de knel komt’ die regelingen kunnen namelijk ook voor u gelden. Redt u zich niet met bovenstaande zaken? Bel ons voor hulp.

Check verder de informatie van het UWV over onder meer uitkeringen door ontslag of ziekte vanwege corona: UWV informatie rondom corona

Gratis spullen in Almelo

Hebt u niet meer te eten of geen geld voor speelgoed? Heeft uw stoel het begeven? Of zijn uw kleren echt ‘op’? Voor wie dat nodig heeft, zijn er in Almelo projecten voor gratis eten, tweedehands meubels, kleding, speelgoed en meer. Vind hier alle gratis spullen.

Als u (of uw kind) zorg nodig heeft

Wilt u op uzelf blijven wonen? Of hebt u hulp/zorg nodig voor een van uw kinderen? Dan krijgt u een keukentafelgesprek met de gemeente. Vindt u het lastig om die zorg aan te vragen? Of dit gesprek te houden? Almelo Sociaal bereidt het graag telefonisch met u voor.