In het nieuws

Geregeld staan wij in de kranten en op filmpjes. Met columns, artikelen over hulp in coronatijd, en berichten als we op de barricades klimmen omdat de gemeente Almelo beslissingen neemt waar u nadeel van hebt (op gebied van geld, zorg of wonen). Hieronder vindt u deze publiciteit.

Ons werk in column Almelo’s Weekblad

Met wat voor situaties kloppen mensen bij ons aan? Sinds kort vind u elke week u een voorbeeld hiervan in het Almelo’s Weekblad. Soms gebruiken onze vrijwilligers hun eigen naam boven de verhalen, een enkele keer ziet u een verzonnen naam om de privacy toch te bewaren. Maar, deze verhalen zijn allemaal waargebeurd en echt, dit soort vragen krijgen we elke week. Dankzij onze eigen ervaringen helpen we mensen weer op weg. Ook u. Bel 0546 45 69 09 om een afspraak te maken of ga naar de contactpagina. Hieronder leest u deze columns nog eens terug:

Almelose ouderen zagen al hun uitjes geannuleerd

De Zomerschool voor Senioren is in 2010 ontstaan met als doel alle senioren uit Almelo en omgeving vanaf 50 jaar, in 2 weken allerlei activiteiten aan te bieden in de bouwvakvakantie, waarin familie, vrienden en buren met vakantie gaan en verenigingen en wijkcentra gesloten zijn.

Vanwege de Corona crisis is er in 2020 geen zomerschool  voor Senioren mogelijk. Wel heeft de werkgroep in samenwerking met het Senioren Journaal een Zomerschool Journaal samengesteld waarin een alternatief programma aangeboden wordt met leuke individuele activiteiten, leuke foto’s, een Quiz, en leuke verhalen. 

In de Tubantia van 27 juli stond het volgende bericht: “Almelose ouderen……”

Minder subsidie? Minder hulp…?

De gemeente Almelo draait de subsidiekraan een beetje dichter. Wat betekent dat voor de eventuele hulp die u van ons krijgt? Een korte reportage hierover draaide op 18 juni 2020 op de lokale omroep van Almelo, AAVisie. Bekijk de reportage hieronder

Een filmpje van Aavisie waarin bestuurslid Hidde Visser, uitlegt hoe Almelo Sociaal in elkaar zit en waarom het eigenlijk niet mogelijk is om Almelo Sociaal te korten.

Ook hebben we een bezwaarschrift naar de gemeente verstuurd. Deze kunt u hier lezen.

Almelo Sociaal gaat weer live helpen

In de Tubantia van 24 mei staat een artikel over het weer ‘live’ gaan helpen op afspraak. Het is een premium artikel, dus hieronder een voorproefje en de link (voor abonnees)

Problemen met schulden, met hulp thuis, met het aanvragen van toeslagen? In Almelo is een club vrijwilligers die daar kosteloos mee helpt. Vanaf 4 juni gaan ze weer ‘live’ helpen. Op afspraak, dat wel.

Lees meer….

Spreekuren telefonisch en per mail

Onze inloopspreekuren zijn nu telefonische spreekuren: ma, wo en vr 10-12 u. (0546 45 69 09)

Overal waar u in deze site dus leest ‘kom langs’ of ‘bezoek ons’ nodigen we u in coronatijd uit om ons te bellen.

Ook telefonisch kunnen we veel voor u doen.

Of vul uw telefoonnummer in, en wij bellen u terug tijdens het spreekuur >>