Begeleid vervoer in en om Almelo nodig?

Moet u naar het ziekenhuis of andere zorgorganisatie? Of zorgt u voor iemand en hebt u vervoer nodig om er te komen? In Almelo bestaat er dan begeleid vervoer.

Hoe werkt dit begeleid vervoer?

Dankzij vrijwilligers regelt de organisatie Mantelzorg Almelo iemand die u thuis ophaalt. Deze mensen rijden u naar de gewenste plek binnen of buiten Almelo. Hoe dit precies werkt? Dat ziet u op de speciale pagina van Mantelzorg Almelo.

Wat kost dit?

U betaalt een klein bedrag voor deze ritten: 7,50 euro voor een retourtje binnen Almelo, plus 2,50 euro als de chauffeur u op een later moment weer ophaalt voor de terugreis. Buiten Almelo betaalt u 34 cent per kilometer, met een minimum van 7,50 euro.

Liever ander vervoer?

Bent u moeilijk ter been? Of hebt u een andere reden om gebruik te maken van vergoed vervoer via de Wmo? Vraag dan een regiotaxi-pas aan. De kosten en onze hulp leest u op de pagina vervoer aanvragen. Bent u 65+, dan mag u ook met korting reizen via het openbaar vervoer. Ontdek er alles over op de speciale pagina openbaar vervoer.

Meer weten?

Vindt u het lastig om vervoer te regelen? Twijfelt u of u hier gebruik van mag maken? Of hebt u andere vragen over vervoer? Maak een afspraak voor het gratis spreekuur van Almelo Sociaal. Hier beantwoorden we graag uw vragen.