Deze informatie ontvingen wij van de gemeente Almelo.

Huidige situatie
Afgelopen mei was de verwachting dat de hiervoor noodzakelijke landelijke wetgeving in juli 2023 beschikbaar zou komen. Hierin is helaas vertraging opgetreden. 

Een definitieve wetswijziging energietoeslag 2023 is er nog niet en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal daarover pas communiceren op het moment dat het wetsvoorstel Energietoeslag 2023 naar de Tweede Kamer gaat. De datum waarop dit gebeurt is nu nog niet bekend.

Deze wetgeving is noodzakelijk voor ons om de energietoeslag 2023 te kunnen uitbetalen. Als deze wetgeving bekend is, dan moet het college van burgemeester & wethouders in Almelo hierover ook nog een besluit nemen. Zij moeten bepalen hoe zij deze landelijke wetgeving gaat uitvoeren. 

Steunfonds als u in nood komt
Zit u door de hoge energieprijzen in een noodsituatie of dreigt u hierin terecht te komen. Dan kunt u misschien gebruik maken van het gemeentelijke steunfonds.

Kosten verlagen door energie te besparen
Als u wilt weten hoe u kosten kunt verlagen door energie te besparen kijk dan op: Energie besparen | Gemeente Almelo.

Bel of mail gerust als u vragen heeft
Met vragen kunt u contact opnemen via e-mail op het adres [email protected] of via het telefoonnummer 0546-54 17 89. Wij zijn van maandag t/m donderdag van 08.30 – 16.00 uur telefonisch bereikbaar en op de vrijdag van 08.30 – 12.00 uur.

Met vriendelijke groet,

Gerben van der Tang
Hoofd eenheid Klantcontactcentrum