www.almelowijstdeweg.nl?

U bent omgeleid naar deze pagina omdat de naam Almelo Wijst de Weg niet langer gebruikt wordt.

Gratis inloopspreekuren voor iedereen

Heeft u vragen over geld, zorg, wonen of Wmo? Almelo Sociaal helpt u gratis!

Kom langs op onze inloopspreekuren:

Maandag 9:30 – 11:30 uur

Dinsdag 9:30 – 11:30 uur

Vrijdag 9:30 – 11:30 uur

Almelo Wijst de Weg heet nu Team Cliëntondersteuning en is onderdeel van Almelo Sociaal. De meeste informatie is beschikbaar op deze website, heeft u andere vragen óf twijfelt u of u bij ons aan het juiste adres bent? Neem dan contact op met ons via 0546 – 456 909 of [email protected]

Wie zijn we? Wat doen we?

Wij helpen mensen die problemen tegenkomen in hun dagelijks leven als het gaat om uitkeringen, financiële steun, werk of bij het regelen van aanvragen. Wij helpen bij schulden, moeilijke brieven, woonproblemen, maar ook bij eenzaamheid en opgroeiproblemen van uw kind. Soms komt u er even niet uit of staat u er alleen voor. Klop dan aan bij Almelo Sociaal. Want wij helpen u.

Lees hieronder meer over:

Vragen over geld

Rond moeten komen van weinig geld en dan ook nog te maken krijgen met grote en vaak onverwachte uitgaven, kan mensen in financiële problemen brengen. Als uw vragen gaan over geld of als u zich afvraagt of u misschien in aanmerking kan komen voor vrijstelling van belastingen, kunt u bij Almelo Sociaal terecht. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Kwijtschelding

Uitkering stopgezet of gekort?

Kwijtschelden van belastingen zoals van de gemeente of Belastingdienst

Vragen over zorg

Heeft u zorg nodig voor u zelf of heeft u een kind dat voor hoofdbrekens zorgt. Een ouder of partner waar u mantelzorger voor bent. Spelen dit soort zorgsituaties zonder indicatie bij u in Almelo? Vraagt u zich daarbij af of maatschappelijk werk kan helpen? Of hoe u de nodige zorg het beste zelf kunt regelen? Laat Almelo Sociaal dan met u meekijken en meedenken.  

Onze vrijwilligers hebben veel ervaring met zorgzaken. Wij helpen als u de weg niet (meer) weet in zorgland. Of als u twijfelt waar u terecht kunt met uw vragen. Als vrijwilligers geven we u niet zelf zorg. Wél helpen we u op weg of treden we op als wegwijzer. Zodat u op de juiste plek terecht komt met (hulp)vragen en uzelf beter kunt redden. Dat is helemaal gratis.

Wmo

Eenzaamheid

Vragen over vervoer

Gaat het lopen niet meer zo vlot en bent u inwoner van Almelo? En wilt u af en toe naar de markt, naar de bingo of gewoon een vriend bezoeken? Er zijn allerlei mogelijkheden om u dan te vervoeren. Hebt u moeite met aanvragen van dit vervoer? Almelo Sociaal helpt u hierbij.

Regiotaxi & rolstoeltaxi (Valys) aanvragen

Ander vervoer aanvragen

Korting voor openbaar vervoer


gezin onder dak

Vragen over jeugd

Woont u in Almelo en ervaart u veel onrust in uw gezin vanwege een kind dat jonger is dan 18? Speelt er misschien een vorm van autisme, een beperking of zijn er opgroeiproblemen? De gemeente Almelo helpt u via de Jeugdwet.

Sommige ouders vinden het moeilijk hiervoor de gemeente in te schakelen. Of lopen met allerlei vragen. Herkent u dat? Vraag dan Almelo Wijst de Weg om gratis mee te kijken voordat u de eventuele stap naar de gemeente zet.

Wanneer uw kind 18 wordt verandert er veel, ook voor uzelf. Heeft u hierover vragen, dan kan een vrijwilliger van Almelo Sociaal u verder helpen.

Zorgvragen

Speciaal onderwijs

Wordt uw kind binnenkort 18 jaar?

Overige vragen


Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Of wilt u graag hulp bij het regelen van één en ander? Maak dan een afspraak met een van onze ervaren vrijwilligers. Wij kijken graag met u en/of uw kind mee.