Energie is fors duurder en gemeenten geven daarom mensen met een lager inkomen een tegemoetkoming. Deze vergoeding noemen we compensatie energiekosten.

Mensen met een bijstandsuitkering hebben deze vergoeding in april gekregen. Andere huishoudens die bekend zijn bij de gemeente Almelo, omdat ze bijvoorbeeld bijzondere bijstand of IOA ontvangen van de gemeente, krijgen deze compensatie, € 800, ongeveer op 11 mei.

Heeft u geen bericht gehad, maar mogelijk wel recht op de compensatie? Wanneer uw inkomen lager is dan onderstaande bedragen, dan kunt u tot oktober 2022 een aanvraag doen via de website van de gemeente Almelo: www.almelo.nl

Alleenstaande (ouder) tot pensioengerechtigde leeftijd:€ 1244
Alleenstaande vanaf pensioengerechtigde leeftijd:€ 1380
Gehuwden tot pensioengerechtigde leeftijd:    € 1770  
Gehuwden vanaf pensioengerechtigde leeftijd:               1870

Komt u er niet uit? Of twijfelt u of u in aanmerking komt? Kom met uw DigiD langs op maandag, dinsdag of vrijdag tussen 9:30 en 11:30 uur. Heeft u geen DigiD? Maak dan een afspraak door te bellen met Almelo Sociaal 0546 – 456 909.

Team Cliëntondersteuning staat klaar om u gratis te helpen met de aanvraag. Neemt u bewijsstukken van uw inkomen én uw DigiD mee? Dan kunnen wij u sneller helpen.