Bestuursleden gezocht

(vrijwilligerswerk, gemiddeld 3-5 uur per maand)

Het bestuur van Almelo Sociaal faciliteert en ondersteunt de activiteiten van een aantal vrijwilligersorganisaties. Deze  organisaties behartigen de belangen van groepen inwoners van Almelo, zoals de ouderen, mensen met een handicap, mensen die aangewezen zijn op een uitkering of die hulp zoeken in het kader van de Wmo. Het secretariaat zorgt  voor de faciliteiten zoals vergaderruimtes en spreekuren. Het bestuur zorgt  voor de financiële zaken zoals het aanvragen van subsidies en legt verantwoording af aan de gemeente.

Almelo Sociaal is een dynamische organisatie die zich inzet voor het welzijn en de sociale samenhang in Almelo. Wij geloven in de kracht van de gemeenschap en streven ernaar om bij te dragen aan een inclusieve en ondersteunende samenleving. Dit doen we door de combinatie van het houden van gratis  spreekuren voor burgers en de belangenbehartiging via de Adviesraad Sociaal Domein en de stichting COSBO.

Wie zoeken we?

Almelo Sociaal is op zoek naar enthousiaste en betrokken mensen die als bestuurslid een bijdrage willen leveren aan onze organisatie. Afhankelijk van uw kennis en belangstelling neemt u verantwoordelijkheden op u op specifieke gebieden, zoals PR en marketing, het schrijven van kwartaal- en jaarverslagen, technische zaken of bijvoorbeeld digitalisering.

Wat vragen we van u?

Vrije  tijd: dit varieert van  3 tot 5 uur per maand. Er zijn 10 bestuursvergaderingen per jaar. Heeft u ervaring in het Sociale Domein, dan heeft dat onze voorkeur. Een enkele keer wordt er ingesproken bij politieke beraden, maar ook voor gesprekken met organisaties zoals externe partners en belanghebbenden deinst u niet terug. Tot slot vragen we om een constructieve houding en samenwerking met medebestuursleden en andere vrijwilligers om de doelstellingen van Almelo Sociaal te realiseren.

Herkent u zichzelf hierin?

U heeft affiniteit met sociale en maatschappelijke vraagstukken in de Almelose samenleving. Als bestuurslid zijn communicatieve vaardigheden en een positieve instelling onmisbaar. U bent een teamspeler met de bereidheid om samen te werken en wil zich in zetten op vrijwillige basis.

Wat krijgt u ervoor terug?

  • Een boeiende rol in een maatschappelijk betrokken organisatie.
  • De mogelijkheid om een verschil te maken in de lokale gemeenschap.
  • Een collegiale en stimulerende werkomgeving.
  • Veel waardering in een gezellig team
  • Gratis passende trainingen en een  onkostenvergoeding.

Heeft u belangstelling? Wilt u meer weten?

Indien u geïnteresseerd bent in de rol van bestuurslid, ontvangen wij graag uw cv en motivatiebrief. Sollicitaties kunnen worden ingediend via [email protected]. Wilt u eerst vrijblijvend meer informatie? Neem dan contact op met Henk Meerdink, penningmeester bij Almelo Sociaal via [email protected] of 06 – 47 51 25 20.

Almelo Sociaal streeft naar diversiteit in het bestuur en nodigt daarom kandidaten van alle  leeftijden uit om te solliciteren. Wij kijken uit naar uw sollicitatie en heten nieuwe bestuursleden van harte welkom.